like meg follow

twitter stream

ha szeretnél írni...

ha úgy gondolod : pföff, ilyent én is tudok írni, akkor rajta, küldd el levélben erre az e-mail címre: filmhuszar@gmail.com

gyorstalpaló: True Blood (2008 - )

filmhuszar 2011.06.08. 16:06

Itt az idő, hogy kibővítsük az oldal tartalmát, az első sorozatos bejegyzéssel. Hamarosan indul a True Blood 4. évada, és biztos van olyan, aki már nem nagyon emlékszik mivel is lett vége tavaly, vagy éppen egyáltalán nem nézi a sorozatot. Most itt egy kis gyorstalpalóval egybekötött ajánló a sorozatról. 

Mi az a True Blood? Miről szól? Kinek való?

Témáját tekint vámpíros sorozat. Oké, tudom, hogy sokakban a a vámpíros film egyet jelent az Alkonyattal, de erről szó sincs!  Itt nem csillognak a vámpírok a napfényben, a két szerelmes pár nem szenved két órán keresztül, hogy akarják egymást, de mégsem, de mégis, de nem lehet! -úr isten, honnan tudok én ennyit az Alkonyatról?! De most inkább kanyarodjunk vissza talán az eddigi legjobb ilyen témájú sorozathoz -bocs Buffy!-, amiben folyik a vér és kőkemény a szex -és nem zárkódnak el a homoszexuális együttléttől sem. Igen, majdnem minden részben van valamilyen meztelenkedés. A sorozat egyébként arról szól, hogy a vámpírok comingoutoltak, és a világ tud róluk. Ezért feltalálják a szintetikus vért, a True Blood-ot, hogy ha megéheznek, akkor ebből, és ne a szomszéd nagymamából igyanak. 

Persze nem minden vámpír akar vega lenni, néhányuknak vannak szolgáik, akiktől isznak, és akikkel hálnak, merthogy vámpírral csinálni fergeteges élmény. Később persze bonyolódik a történet, mert vannak politikus vámpírok is, akik világhatalomra akar jutni. Persze nem csak vámpírok, hanem alakváltók és   vérfarkasok is vannak (nem, ezek sem olyanok, mint az Alkonyatban), és a harmadik évadban feltűnik egy faj, a tündérek, akik nem igazán azok a jó tündérek, akikre gondolnánk. Néha azért ez a sorozat is leül, és főképp az harmadik évadban az utolsó pár rész elég gyenge volt, és a cliffhanger sem volt túl erős. 

Főleg azoknak ajánlom ezt a sorozatot, akik hiszik, hogy vámpíros filmek nem csak amolyan twilight-féle nyálas rossebek lehetnek, hanem olyanok is, mint a True Blood, ami azért nem éppen egy tinicsajszinak való.  

filmhuszar: 9/10 -eddig
imdb: 8,3/10

A harmadik évad talán legdurvább -és legviccesebb jelente az volt, amikor az egyik elborult elméjű vámpír, Russel Edgington veszi át a híreket élő adásban.  

A 4.évad június 26-án kezdődik, de aki nem bír magával, annak itt az első hat perc, amiből kiderül kik is ezek a tündérek. 

Címkék: true blood

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmhuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr772959517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása