like meg follow

twitter stream

ha szeretnél írni...

ha úgy gondolod : pföff, ilyent én is tudok írni, akkor rajta, küldd el levélben erre az e-mail címre: filmhuszar@gmail.com

Zöld Lámpás (2011)

filmhuszar 2011.07.07. 19:25

Kis hazánkban majd csak augusztustól kezdik majd játszani a mozikban, de néhány környező országban már meg lehet nézni. Mára nagy divattá váltak a képregény filmek és meg kell, hogy mondjam eddig nem okoztak csalódást (Thor, X-Men), de ez… ez… Nem nagyon ismerem a Zöld Lámpás képregény történetét, egyedül az Igazság Ligájából tudom ki ő, ezért nagy reményekkel álltam neki a filmnek.  A bemutatókból arra számítottam, hogy egy látványos, akció dús film lesz, de a film végére minden jóindulatom elszállt. 

Igazából nem is tudom, hol kezdjem az alázást. A történet annyi, amit már a trailerekben is láthattunk. Se több, se kevesebb, nincs benne izgalmas fordulat, egymás ellen forduló barátok, mindössze azon izgulhatunk, hogy el ne aludjunk. A kicsivel több, mint másfél óra égy összetevőből áll: nagyjából 30 percben Ryan Reynolds szerencsétlenkedését, meg önsajnálatát láthatjuk, hogy ő milyen béna, milyen szerencsétlen –amiben amúgy teljesen igaza van. Újabb 30 percben pedig Hector üvöltését kell elviselnünk, majd kb. harminc percet szenteltek arra, hogy nagyvonalakban elmagyarázzák, kik is azok a Zöld Lámpások. Oh, és a film végén a maradék 10 percben pedig láthatunk egy kisebb akciót, de talán a leghülyébb módon nyírja ki Reynolds a főgonoszt, Parallaxot. Nekem a jelmez sem tetszett, az a maszk meg a szemére abszolút felesleges, és csak idiótán néz ki benne. Mellesleg ez a "lámpással töltjük fel a gyűrűt" dolog is elég béna. Képzeljük el egy nagy harcban, megkérjük az ellenfelet, hogy várjon egy kicsit, amíg feltöltjük a gyűrűt. 

Az egész filmben, amit talán értékelni lehet, az a látvány, ugyanis Oa-t nagyon szépen kivitelezték. Viszont ez egy pocsék film. Nincs mit szépíteni ezen. Elég csak megnézni a két és fél percet bemutatókat, annyi bőven elég belőle, és csalódni sem fogunk. Nem szeretném elijeszteni a filmtől azokat, akik minden áron meg akarják nézni, sőt, nekik lehet még tetszeni is fog. Én viszont hiszem, hogy a Zöld Lámpásból lehetett volna akár egy Thor minőségű film is, de félúton mintha elfáradtak volna az írók, és ezért lett olyan a film, amilyen: egy B film. Bár a különböző filmes oldalakon szinte ugyan olyan eredményen van, mint a Transformers 3, de ha választani kéne, akkor inkább megnézem még egyszer a robotok harcát, mint a bezöldült Ryan Reynolds-ot. 

filmhuszár: 3/10
imdb: 6,3/10
rottentomatoes: 26%

Címkék: zöld lámpás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmhuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr943039208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása