like meg follow

twitter stream

ha szeretnél írni...

ha úgy gondolod : pföff, ilyent én is tudok írni, akkor rajta, küldd el levélben erre az e-mail címre: filmhuszar@gmail.com

Elindult: Falling Skies (2011 - )

filmhuszar 2011.06.21. 19:19

 

Amikor megtudtam, hogy a V-t és az SGU-t (Stargate Universe) is elkaszálták, először rohadt mérges, dühös lettem, aztán kicsit kétségbeesett, majd csak szimplán szomorú, hogy nem maradt semmi sci-fi jellegű sorozat, amit nézhetnék. De felcsillant a remény a Terra Nova és a Falling Skies személyében. Elsőként a Falling Skies érkezett meg, annyit tudtam róla, hogy idegeninváziós sorozat lesz, és Noah Wyle (Vészhelyzet) lesz a főszereplő. Na meg, hogy Spielberg is közrejátszik benne, de ez csak amolyan csali, hogy kicsit felfigyeljenek rá az emberek. 

A Pilot, azaz az első (jelen esetben első kettő) rész nagyon fontos minden sorozatban, hiszen ha azt elszúrják, és nem fanatikusok a nézők, akkor jobb esetben még megvárják a harmadik részt, de ha az sem jó, akkor nem nézik tovább. Esetleg megnézik az évadzáró részt, vagy ledarálják egyben az egész évadot, és talán maradnak a másodikra. Elöljáróban annyit, engem meggyőzött, és maradok. 

De most nézzük, hogy miről szól a Falling Skies. Egy nap megjelennek az UFO-k, megszállják a városokat, és letelepednek. A felnőtteket megölték, a gyerekeket elrabolják, és irányítják őket egy szerkezettel. Két fajtájuk van: Skitterek (ezek a soklábú rovarfélék) és Mech-ek (ezek a páncélozott, fegyveres katonák).  Az előzményeket egyébként egy kisgyerek meséli el, rajzokkal. A sorozat nem a megszállással kezdődik, hanem abban az időben játszódik, amikor már küzdenek a fennmaradásért, ételeket gyűjtögetnek az elhagyott boltokból, és bujkálnak az idegenek elől. Itt mindenki harcol, még a tizenéves gyerekeknél is puska van. A hangulat tényleg poszt-apokaliptikus. Csakhogy nem csak ők vannak ám, a jó fiúk, vannak szakadárok is, akik közel sem a békés egymás mellett élés hívei, és az idegenek ellen vívott harc helyett inkább egymást gyilkolásszák. Nekem egyébként ezek a belviszályok nem nagyon jönnek be, de ilyen helyzetben elkerülhetetlen. Az első két részben még nincs információ arról, hogy mit is akarnak pontosan tőlünk, de sanszos, hogy minket, kísérletezés céljából. 

A szereplőket tekintve elég jó a felhozatal, Noah Wyle-t már említettem, de itt van a Terminátor : Megváltás dögös pilótája is, Moon Bloodgood, és a Csillagkapu sorozatból ismerős Colin Cunningham is. Jó pont, hogy Noah kimondottan badass karakter, és egész jó vezető lenne belőle. A Falling Skies eddig nem rossz, de ebbe a 85 percbe, nem sikerült túl sok mindent belezsúfolni, talán jobb is így. remélem azért, hogy a megszállást egy flashback részben láthatjuk majd (én az ilyenre izgulok). Várós a következő rész is, addig is itt egy pontszám, ami nem túl erős, de tekintve, hogy sorozat, még mehet feljebb és lejjebb is.

filmhuszár: 7/10 
 

Címkék: falling skies

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmhuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr463001605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása