like meg follow

twitter stream

ha szeretnél írni...

ha úgy gondolod : pföff, ilyent én is tudok írni, akkor rajta, küldd el levélben erre az e-mail címre: filmhuszar@gmail.com

Amerika Kapitány - Az első bosszúálló (2011)

filmhuszar 2011.08.25. 18:01

A Marvel nyert. Teljesen egyértelmű, hogy az idei szezon a Marvel képregények megfilmesítésének jegyében telt. A DC is próbálkozott a Zöld lámpással, a bevételek nem voltak rosszak, maga a film viszont, hát nem a legjobbak közé tartozik. Képregényből filmet csinálni nehéz feladat, mert valahogy el kell érni, hogy ne csak a fanatikusok üljenek be a filmre, hanem olyanok is, akik nincsenek beavatva a Marvel univerzumba. A Thor-nál és az X-Men - Az elsőknél sikerült, az Amerika kapitánynál már nem vagyok biztos ebben. -de javítson ki, aki szerint tévedek. 

A sztori a második világháborúban játszódik, nagyban megy a toborzás az államokban, mindenki, aki kicsit is férfinak és hazafinak érzi magát jelentkezik katonának. Hősünk, Steve Rogers is jelentkezne, de a 40 kilójával aligha lenne ő a tökéletes katona. Már pedig titokban ez a terv az amcsiknál: Megalkotni a tökéletes szuperkatonát. És ki mással lehetne legjobban teszteli a csodaszérumot, mint egy cingár legénnyel. Német oldalon pedig a náciktól különválni akaró csoport, a Hydra áll, vezetője Johan Smidt (a.k.a. Vörös koponya), aki nem csak katonákkal, hanem komoly technológiával akarja megnyerni a háborút. Ilyen szempontból iszonyatosan nagy fölényük van, hiszen olyan járműveket, fegyvereket fejlesztenek ki, ami egy csapásra kinyírná nem csak az amcsikat, hanem a többi ellenállót is. Innentől már mindenki tudja mi a helyzet: Rogersből, Amerika Kapitány, aki félelmet nem ismerve ront neki az egész Hydrának. Hősies ugye? Az amerikainak tuti hízik a májuk, amikor meglátják, de nálam ez a hatás valahogy elmarad. Nagyon sok helyen annyira le tud ülni a film hangulata, hogy unalmamban a 3D-s szemüveggel játszottam. Persze ettől nem lesz nézhetetlen, mert az akció jelenetek, a kivitelezés meg tudja menteni a filmet, mert ezeknél a pontoknál odarakták magukat a rendezők. Cris Evans-ből nagyon jól csináltak alacsony nyüzüge férfit, Hugo Weawing fejéből meg orr nélküli csupasz koponyát. A legborzalmasabb az egész filmen, a magyar szinkron. Egyszerűen katasztrófa. Kedves szinkronkészítők: A németek nem francia akcentussal beszélnek, tessék megjegyezni! 

Mielőtt megnézzük az Amerika Kapitányt, nem árt, ha vetünk egy pillantást a Thor-ra, mert ez az a film, ahol már kezdenek összekapcsolódni az egyes képregények sztorijai. Jövőre pedig jön a nagy durranás, az AVENGERS, avagy a Bosszú Angyalai! Az első trailert már a főcím után meg is nézhetjük, amiben bár elég gyorsan történnek az események, még is egy erős "aztak*va" érzetet kelt. Mindent összevetve, az Amerika Kapitány tökéletes felvezetése az Avengers-nek, de nem hagyott maradandó élményt bennem. Ennek ellenére megérdemli a magas pontszámot, mert azért mégis csak Captain America.

filmhuszár:8/10
imdb 7,3/10
rottentomatoes: 79% 

Címkék: amerika kapitány

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmhuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr603163428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása