like meg follow

twitter stream

ha szeretnél írni...

ha úgy gondolod : pföff, ilyent én is tudok írni, akkor rajta, küldd el levélben erre az e-mail címre: filmhuszar@gmail.com

Paul (2011)

filmhuszar 2011.05.19. 10:19

 Gondolom mindenki emlékszik még Steven Spielberg aranyos, kedves kis tömzsi idegenjére, E.T.-re. Na most akkor mindent amit E.T.-ben szerettünk, azt felejtsük is el, mielőtt nekiállunk megnézni a Paul-t. Ez az idegen rondán beszél, piál, füvezik, böfög, fingik. Persze vannak emberi főszereplők is, és ha valaki egy kicsit is jártas a angol humorban annak ismerősnek fog hangzani Simon Pegg (ő egyébként az új Star Trek film Scotty-ja) és Nick Frost neve. Ha máshonnan nem is, de a Haláli Hullák Hajna című zseniálisan agyzsibbasztó zombis vígjátékban már megmutatták, hogy mire képesek ketten, együtt. 

SPOILERESEN A TÖRTÉNETRŐL A TOVÁBB UTÁN

Adott ugye két angol geek, akik talán a világ legnagyobb geek-találkozójára indulnak, a Comic Con-ra. Utuk során meglátogatnak minden nevezetes UFO helyszínt, aztán egy éjszakák egy autós üldözésbe keverednek. Az üldözés utáni autóroncsok között viszont valami olyasmit találnak, amire egyikük sem gondolt: egy igazi űrlényt, Pault, aki már lassan hatvan éve raboskodik a Földön. Ez idő alatt megtanulta az angol nyelv -kissé szegényes és fantáziamentes- káromkodásait is és valószínűleg rengeteg szappanoperát, valóságshow-t nézhetett, mivel majdnem minden megnyilvánulása egy kis ficska az amerikai "kultúrának".

 

Paul egy nap gondol egyet és megszökik a szupertitkos bázisról, ahol fogva tartották. A kormány -egy titokozatos "főnök" parancsára- persze rögtön a nyomába ered, és csatlakozik hozzá a két, talán legbénább, legbugyutább, legéletképtelenebb  ügynök is, akiknek a hülyeségeitől néha fogjuk a fejünket. A hajsza közben csatlakozik hozzájuk egy fanatikus hívő vak lánya is -akit meggyógyít Paul, és ellátogatnak oda is, ahova majdnem 60 éve landolt, és újabb taggal bővül a csapat. A kaland során egyre jobban kezdjük megkedvelni az űrlényünket, akiért természetesen a film végére megérkezik a felmentősereg, és hazamehet. 

 

Persze nem csak agyatlan szórakozás, van benne tanulság is. Az hogy ki mit szűr le, az már tényleg egyéni vélemény. Két imádott színésznőm felbukkanása is nagyon örömszerű volt, ez egyik Jane Lynch (Glee-Sue Sylvester) és Sigourney Weaver (őt remélem nem kell bemutatni). Ők ketten látványosan emeltéka  színvonalat. A Paul egy nagyszerű, szórakoztató roadmovie lett, amit bátran ajánlok minden UFO-s filmszerető geeknek és nem-geeknek.

filmhuszar: 7/10
imdb: 7,4/10
rottentomatoes: 71%

Címkék: kritika film 7csillag paul

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmhuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr102897720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása