like meg follow

twitter stream

ha szeretnél írni...

ha úgy gondolod : pföff, ilyent én is tudok írni, akkor rajta, küldd el levélben erre az e-mail címre: filmhuszar@gmail.com

DVD ajánló: A Király beszéde (2010)

filmhuszar 2011.06.04. 14:07

Csak úgy, mint a Fekete Hattyút, a Király beszédét sem akarták nekünk megmutatni a mozikban. Többször is eltolták a premier dátumát, ebből volt is felháborodás, mivel egy olyan nagyszerű és fantasztikus filmet mutattak be helyette, mint a Gnomeó és Júliát. Ezt a filmet is feliratosan láthattuk a mozikban, és úgy voltam vele, hogy nagyon félek attól, hogyha leszinkronizálják, akkor nem lesz ugyan olyan a dadogás, ami ugye a fő eleme a filmnek. Jelentem: nagyon jól sikerült a szinkron! 

VÉGRE EGY MEGÉRDEMELT OSCAR!

A film VI. György angol királyról, II. Erzsébet apjáról szól, hogyan vette át a hatalmat, és hogyan mondta el híres beszédét, a II. világháború kitörésekor. Na de ne gondolja senki, hogy ez ilyen egyszerűen megy, hiszen Bertie eléggé beszédhibás, dadogós. Mindenféle orvos próbált segíteni neki, de végül egy bukott színész, Lionel hozza el számára a megváltást. Kettőjük között szoros barátság alakul ki a végére, és Lionel, a király minden beszédénél jelen lesz. Édesapja halála után báttya foglalja el a trónt, de mivel el akar venni egy elvált nőt, ezért átpasszolja öccsének a trónt. A film csúcspontja pedig maga a beszéd, amit a zenei aláfestés, Beethoven 7. szimfóniája (amit már a Képletben is hallhattunk) teszi tökéletessé. 

A szereplőgárda egyszerűen fantasztikus. Az angol filmipar krémje tiszteletét teszi a filmben: VI. Györgyöt Colin Firth, feleségét a csodálatos Helena Bonham Carter (akit nagyon furcsa volt "normálisan" értsd: nem lufifejjel, vagy fekete bozontal a fején látni), Lionelt a Karib tenger Barbossa kapitánya, Geoffrey Rush, György apját Michael Gambon (Dumbledore), Churchillt pedig Timothy Spall (Féregfark) testesíti meg. 

Amikor kihirdették, hogy a Király beszéde lett a legjobb film, egy "na végre!" hagyta el a számat. Mert mi volt tavaly? Ki nyert? Bombák földje? Engem nem érdekel hogy azért kapta meg, mert hogy milyen kevés pénzből készült, ha egyszerűen szar volt. A Király beszéde viszont megérdemelten nyert. Mindenkinek ajánlani tudom, akit egy kicsit érdekel a téma. 

filmhuszar: 9/10
imdb: 8,3/10
rottentomatoes:95% <- nagyon ritka az ilyen

Címkék: film dvd ajánló király beszéde 9csillag

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmhuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr962954993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása