like meg follow

twitter stream

ha szeretnél írni...

ha úgy gondolod : pföff, ilyent én is tudok írni, akkor rajta, küldd el levélben erre az e-mail címre: filmhuszar@gmail.com

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken (2011)

filmhuszar 2011.05.23. 21:00

 

Utoljára 2007-ben láthattuk a részeges Jack Sparrow-t a mozivásznon, most négy év múlva visszatért, hogy újra elvigyen minket a Karib-tenger mélyére. Na ez lehetne mondjuk egy tipikus reklámszöveg. A valóság azonban a következő: Az Ismeretlen vizeken a második legunalmasabb része a sorozatnak. A legeslegrosszabb rész még mindig a Holtak Kincse, amin még mindig nem tudom túltenni magam. Már amikor felröppentek a hírek, hogy lesz folytatása a szériának, és hogy sem Orlando, sem Keira nem tér vissza, már kicsit el kezdtem agyalni, hogy vajon teljesen meg akarják újítani a sorozatot, vagy azért a régi értékeket meghagyják. -hát nem. És hogy miért is lett ez a film a nyár első csalódása, arra máris megadom a választ a tovább után... SPOILERVESZÉLY!

A történet ott kezdődik, hogy Jack Sparrow kapitányt újfent ki akarják végezni. Meglepődött valaki? De György király alkut ajánl hogy ha megtalálja a fiatalság forrását a keresztény (most komolyan, ezt a vallásos részt aztán tényleg ki kellett volna hagyni) spanyolok előtt. Az expedíciót pedig -az immáron angol flottába tartozó, és féllábú, exkalóz- Barbossa vezeti. Jack megszökik, aztán összetalálkozik régi szerelmével, Angelikával, aki mellesleg a kegyetlen, szívtelen (ja nem, az Davy Jones volt), kegyelmet nem ismerő Feketeszakáll kislánya. Az után hogy a hajón fogoly lesz Jack-ből, kicsit elvesztettem a fonalat, köszönhetően annak, hogy a film, és az akciójelenetek háromnegyede sötétben játszódik.

A lényeg, hogy kell fogniuk egy sellőt, hogy lefejjék. Na ne gondoljon senki rosszra, csak a könnye kell. Itt lép színre a két új borzalmasan béna mellékszereplő, az egyik a sellő, Sziréna (most komolyan... Sziréna? ) a másik meg egy pap, vagy valami csuhás-féle legény. Nagy nehezen odavergődnek a forráshoz, de oda érnek a spanyolok, és egy "pusztítsátok el ezt a pogány szentélyt" felkiáltással lerombolják. Talán a filmben az a pár perc ér valamit, amikor Barbossa revansot vesz Feketszakállon, mert miatta vesztette el a jobb lábát, továbbá ellopta és egy üvegbe zárta a Fekete Gyöngyöt. A végén Blackbeard meghal, Angelika túléli, de Jack kirakja egy szigeten, hogy ne legyen útban, Mr. Gibs pedig megkaparintja az elzárt Gyöngyöt, hogy majd valahogy visszavarázsolják eredeti méretűre. Oh, és Barbossa is back!

ÉRTÉKELÉS

Na akkor lássuk a végeredményt. A Világ végén tökéletesen lezárás volt, bár nagyon sokan fikázták, nekem nagyon is tetszett. Jól bevált recepten ne változtass, tartja a mondás, hát ezt be kellett volna tartania az új producernek, és lehetett volna egy Fekete Gyöngy Átka színvonalú film is, de nem lett. Az Orlando-Keira páros helyett kapunk egy tragikusan unalmas (már-már Edwardot és Bellát idéző) szerelmes párt. A zenéről majd külön írás készül, de arról sem tudok szuperlatívuszokban beszélni. És ezt az egész mindenséget 3D-ben élvezhetjük. Pozitívum viszont, hogy nem gagyi konvertált, hanem valódi 3D-s kamerákkal lett rögzítve a film. A bevételek viszont biztatóak, úgyhogy szinte biztos, hogy lesz még folytatása a történetnek. 

filmhuszar: 5/10
imdb: 7,2/10
rottentomatoes: 33% 

P.S.: Egy kis móka a végére: a trailer literális (szó szerinti) átirata -kis angol tudás szükéseges

Címkék: kritika film 5csillag real3d karib tenger kalozai

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmhuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr602927150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása