like meg follow

twitter stream

ha szeretnél írni...

ha úgy gondolod : pföff, ilyent én is tudok írni, akkor rajta, küldd el levélben erre az e-mail címre: filmhuszar@gmail.com

DVD ajánló: Fekete Hattyú (2010)

filmhuszar 2011.05.31. 16:03

 Bár tavalyi film, mégis megéri írni kicsit, hiszen elég hánytatott sorsa volt kis országunkban, de most eljött az ideje hogy jóvá tegyék, hiszen hamarosan megjelenik DVD-n és Blu-rayen, magyar szinkronnal. A filmet először 2010 Szeptember 1-én mutatták be az Olasz Filmfesztiválon, és csak december 17-én láthatta a nagyközönség Amerikában. Nálunk két hónappal később, február 17-én mutatták be, feliratosan. Az Oscar-díjra való jelölésről csak annyit, hogy Natalie Portman hihetetlenül jól játszott, és megérdemelte az aranyszobrocskát ezért a szerepért. 


Mit érdemes tudni a filmről? 

A Fekete Hattyú egy történet egy balett táncosról (Nina) , aki megkapja élete szerepét, ő lehet a hattyúkirálynő a Hattyúk Tavában. De hogy ne legyen minden olyan egyszerű, felbukkan egy másik csajszi is akiben nem csak a vetélytársat, hanem valami többet is lát Nina. Ninának meg kell birkóznia a fekete hattyú szereppel is, ami nem igazán megy neki, mivel ő jókislány. Azt elfelejtettem mondani hogy skizofrén a csajszi, de ez segíti abban, hogy a film végére hatalmasat táncoljon, és eggyé váljon a gonosz, fekete hattyúval. 

Remek speciális effektusok mutatják be Nina megtört személyiségét, és külön figyelmet érdemel a kiteljesedés a film végén. Ez nem egy könnyű film, talán kicsit befordul tőle az ember, de utána rájövünk, hogy egy nagyszerű film, ami betekintést enged a balett táncosok napjaiba. Ha valaki még mindig kételkedik, akkor még annyit hozzáteszek, hogy a rendező ugyanaz a Darren Aronofsky, aki a Rekviem egy álomért című filmet is elhozta nekünk. 

filmhuszár: 8/10
imdb: 8,4/10
rottentomatoes: 88%

Címkék: film dvd ajánló 8csillag fekete hattyu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmhuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr602939414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása