like meg follow

twitter stream

ha szeretnél írni...

ha úgy gondolod : pföff, ilyent én is tudok írni, akkor rajta, küldd el levélben erre az e-mail címre: filmhuszar@gmail.com

Thor (2011)

filmhuszar 2011.05.10. 20:08

 
 
 
 

 Első poszt. Első cikk. Nos, eljött a szombat este, és eléggé vártam ezt a filmet. Előjáróban egy kis háttérinfó rólam: a képregényt nem olvastam, nem ismerem, csak annyit tudok, hogy Marveles, meg hogy a germán mitológia egyik istene Thor. Ezek után nem voltak nagyok az elvárásaim, de reméltem, hogy ütni fog. Bár a 3D miatt eléggé húztam a számat, de most már sajnos kezdek beletörődni, hogy le kell mondani arról, hogy a nyár blockbuster filmjeit majd 2Dben kell megnézni. Sajnos itt a 3D és most ez van ráerőltetve az emberekre – és pénztárcájukra.  Az Avatar óta nem voltam háromdimenziós filmen, úgyhogy amikor feltettem a szemüveget, és jöttek a képek, a szokásos hányinger-fejfájás kombó volt, amiből kb. 20 perc után semmit sem éreztem. 

SZINOPSZIS (SPOILERVESZÉLY!)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A film története abszolút nem bonyolult, nem szükséges többször megnézni a filmet ahhoz, hogy értsük, miről van szó. Van nekünk egy öreg, szakállas főistenünk, Odin, neki egy szarkeverő alattomos kisfia Loki, és természetesen az ő bátyuskája, a főhős, Thor.  Thor kihúzza a gyufát apucinál azzal, hogy hadat üzen a fagyos csókáknak, és ezért száműzi a Földre, ahol belebotlik a dögös Jane-be. Igazából nem is belebotlik, hanem a csaj elüti a kocsijával. Kétszer is. Amíg lassan, de biztosan háziasítják a villámistent, addig Asgardban átveszi Loki a hatalmat, amíg (nevelő)apuci haldoklik,  és rá akarja szabadítani a jégszörnyeket a bolygóra, de közben Thor haverjai átszöknek a Földre, de Loki sem hülye és utánuk küldi a germán Olimposz csodafegyverét, hogy kinyírja az egész pereputtyot.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán persze jönnek a klisék, a főhős majdnem meghal, szerelme az embernő rinyál, de mivel ugye a „bátorság halhatatlan” odarepül hozzá a pörölye, a villámok ura kinyírja a robotot, és hazateleportál hogy leszámoljon az öccsével. Minden happy, apuci életben marad, Thor király lesz, viszont szívszerelmét a Földön kellett hagynia, mivel a teleportálós cucc (Bifröst) megsemmisült. De persze ugye senki sem gondolta azt, hogy ezzel vége a sztorinak. Viszont nem lövöm le a poént, mindenki nézze meg az extrajelenetet a főcím után.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

ÍTÉLET  

A Thor az lett, aminek szánták: egy könnyen emészthető popcorn-mozi, amolyan felvezetés az Avengers filmhez. A látványvilág nagyon ott van, nekem főképp a teleportáló jött be, de Asgradot is nagyon szépen megcsinálták. Ami viszont még midig nem tetszik, az a pöröly. Nem tudom, de nekem elégé semmitmondó, amolyan pokekalapács kinézetű a cucc. A 3D-ről meg csak annyit, hogy egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor adott hozzá valamit a látványhoz.

filmhuszár: 8/10
imdb: 7,6 / 10
rottentomatoes: 78%


Címkék: kritika film thor 8csillag konvertált3d

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmhuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr312893955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása