like meg follow

twitter stream

ha szeretnél írni...

ha úgy gondolod : pföff, ilyent én is tudok írni, akkor rajta, küldd el levélben erre az e-mail címre: filmhuszar@gmail.com

Ez volt a 2011-es Eurovíziós dalfesztivál

filmhuszar 2011.05.15. 10:31

Nem, nem fogom egyből az eredményt elemezni -arra várni kell a poszt végéig. Kezdjük ott, amikor még minden szép volt, amikor még tele voltunk reménnyel, és vártuk, hogy élőben is megmutathassuk Európának mire képes Wolf Kati. A What about my dreams című dal egyébként jól sikerült, egy könnyen emészthető pop nóta, jó ötlet volt, hogy az angol szövegbe beleékeltek egy magyar versszakot is. Egyszerűen a versenyre való volt na.

 

Eljött az első elődöntő estéje. Kezdjük ott, hogy a két műsorvezető fantasztikus show-t csinált. Volt egy-két alkalom, amikor sírva nevettem rajtuk. Kati a 15. fellépő volt, és előadását hatalmas ováció kísérte. Amikor aztán kihirdették, hogy továbbjutottunk, még nagyobb volt a lelkesedés, az ováció. Igazából ezzel az eredménnyel beérhettük volna, hiszen Ádok Zoli meg Csézy (BTW: emlékszik valaki erre a nőre?) még eddig sem jutott el. Az elkövetkező napokban esélylatolgatások ezrei láttak napvilágot, a fogadóirodák is az első kilenc helyezett közé sorolta Katit. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A második elődöntőt nem néztem, úgyhogy sokmindent nem tudok írni róla. Megmondom őszintén, rohadtul nem érdekelt. 

Nagy reményekkel ültem le a tévé -és a gép elé- : m1, twitter, facebook beizzítva (utóbbit nem tudom miért...), indulhat a műsor. A show természetesen ismét magas színvonalú volt, toltak egy-két poént. Külön kiemelném azt a jelenetet, amikor a faszi felkapta a csajszit és úgy folytatták a dumát. Szerencsére nem magyar szintű volt a műsor (értsd: végtelenül elhúzott, reklámokkal teletűzdelt), este 9kor indul és éjjel fél1kor lett vége. Mi az 5. fellépők voltunk, és ismét kaptunk ovációt, és valahogy jobban sikerült a dal is, mint az elődöntőben. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fenomenális műsorvezetők -a jobb szélső kivételével, ő csak szép...

Miután a 25. előadó is befejezte a nótáját, jött a fekete leves. Elöljáróban annyit, hogy ezelőtt még nem láttam Eurovíziós dalversenyt, nem nagyon tudtam, hogy hogyan zajlik a szavazás -milyen boldog ember voltam. Folyamatosan jelentkeztek be a 43 helyszínről, és jöttek a pontok. És egészen a 25. országig féktelen dühöt és csalódottságot éreztem, ugyanis borzasztóan kevés pontot kaptunk. Sajnos ez a szavazás már egyáltalán nem a zenéről szól, hanem a politikáról, diplomáciáról, azaz hogy hogyan hogyan nyaljuk a szomszédunk seggét. Hála kis országunk egykori, és jelenlegi vezetői miatt a külpolitikai helyzetünk katasztrofális szintre süllyedt, ráadásul ugye tudjuk, hogy minket mindenhol utálnak, ezért nem is várhattunk volna sok szavazatot. De azért volt pár fájó pont, mint például a mindenhol reklámozott  lengyel-magyar barátság meglétének totális hiánya. Jó volt látni azért, hogy Finnországban elsők lettünk (12p), Szerbiában harmadikak lettünk (8p) és Romániából (khm, Erdélyből) is kaptunk pontot. 

Az első helyen Azerbajdzsán végzett -egyébként megérdemelten, hiszen nagyon jó volt a dal és az előadás is, már ha leszámítjuk hogy Azerbajdzsán holafaszombanvan nem is Európához tartozik. Az elődöntőben még a 7. helyen álltunk, azonban a döntőben már csak a 22. helyig jutottunk. Ez utána  műsor után még jobban visszasírom a Játék Határok Nélkült. Ott még teljesítményre ment a játék -valószínűleg ezért is lett vége, túl sokszor nyertünk. 











 

 

 

 

 

 

 

A nyertesek, az azerbajdzsáni duó 

Összefoglalva ez volt az első és utolsó Eurovíziós dalfesztivál amit megnéztem.  Ennyi erővel Hajdú Pétert is küldhetnénk jövőre. (Kapcsolódó Facebook oldal itt) Mindenesetre Katira így is büszkék lehetünk -és vagyunk is! Ja és egy kis kedvesség a végére:

#fuckeurope  #fuckeurovision #fuckorban !!!  

 

Címkék: eurovision wolf kati fuckeurope

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://filmhuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr532904542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katolnai 2011.05.15. 18:14:10

Tisztelt Cikkíró!

"ráadásul ugye tudjuk, hogy minket mindenhol utálnak"
Ez nem egészen igaz; csak a taknyos-nyálas francia, meg a biszexuális belga utál minket, no meg azok a tetvek, akik Trianon után szétmarcangolták hazánkat, beültek őseink házába, és még mindig a bűntudattól, meg a kisebbségi érzéstől gyötörve gyűlöletükkel próbálják alantas lelkivilágukat kiegyensúlyozni. Én itt lakom Ausztráliában, és pont úgy vettem észre, h fajtánkat tisztelik, megbecsülik.

Végre olyan sok idő után a magyarok előrukkolnak valamivel; ami színvonalas, ami gusztusos, amiben szépség, tehetség, egyéniség van, amire minden honfitársunk büszke lehet … és amikor a magyar megmutatja a világnak, Európának hogy mit tud, akkor az az európa ami számtalanszor leköpte a magyart, most is megmutatja taknyos-nyálas pofáját.

A tehetségtelent, a ripacsot, az olyan énekest helyezi a magyar elé, aki csak két oktávon képes gajdolni, olyanokat emel a magyar felé, akit itt nálunk a helyi csöves klubban sem léphetnének fel.

Minden európai-segget nyaló blog társamnak csak ajánlani lehet ennek a szégyenletes bohóckodásnak a tanúságait és remélem a következő nyalásnál néhányuknak majd eszibe jut, hogy valahol ö is le lett köpve.

A szlovákiai magyarság is szégyellje el magát, hogy még egy árva pont erejéig sem volt képes betelefonálni és így rögzíteni szavazását …

Üdv katolnai

filmhuszar 2011.05.15. 20:27:58

@katolnai: nos igen a "minket mindenhol utálnak" talán nem a megfelelő kifejezés, de Európában mindenképp, és a tegnapi eredmény is ezt tükrözi, és egy ilyen övön aluli ütés után valahogy a kétségbeesés és a reménytelenség lesz úrrá az emberen.
süti beállítások módosítása