like meg follow

twitter stream

ha szeretnél írni...

ha úgy gondolod : pföff, ilyent én is tudok írni, akkor rajta, küldd el levélben erre az e-mail címre: filmhuszar@gmail.com

Förtelmes Főnökök (2011)

filmhuszar 2011.08.11. 18:21

Teljesen biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van vagy volt főnöke, akit legszívesebben eltett volna láb alól. Vagy ha nem is kinyírni, de jól szétszadizni, és egy kicsit visszaadni neki azt a sok rossz dolgot, amit vele csinált. Akik ebbe a körbe tartoznak, azoknak kötelező ez a film. A film készítői biztosra mentek, ugyanis nagyon jól válogatták össze a szereplőket, bár mint tudjuk ez önmagában még garantálja a sikert. Elöljáróban csak annyit mondanék: a Förtelmes főnökök viszont ezen kívül is zseniális. A film három áldozata is ismerős lehet, Jason Bateman (Nick) a Juno-ból, Jason Sudeikis-t (Kurt) az Elhajlási engedélyből, míg Charlie Day-t (Dale) a Felhőtlen Philadelphiából ismerhetjük. A főnökök pedig tényleg hihetetlenül gonoszak, és a film nézése közben már mi is legszívesebben megölnénk őket. Kevin Spacey egy pszichopata, aki akár 2 perc késésért képes sz*patni az alkalmazottat. Colin Farrel egy szimpla narkós, úgyhogy valamilyen szinten megérthető miért akkora pöcs. A szexuális ragadozó szerepére Jennifer Aniston került, aki nagyon meggyőzően hozza a szerepét. Talán rajta - illetve a megnyilvánulásai miatt- lehet a legtöbbet nevetni.

Ha már valaki arra az elhatározásra jut, hogy megszabadul a seggfej főnökétől, érdemes elgondolnia, hogy nem kéne bemocskolni a kezét, és a legjobb, ha balesetnek tűntetik fel az esetet. A bérgyilkos szerepét, Jamie Foxx alakítja, akit “Anyabaszónak” hívnak. Ne gondoljon senki semmi rosszra, ugyanis semmi sem az, aminek látszik. A srácok szerencsétlenkedései is mulattatóak, süt róluk az amatőrség, fogalmuk sincs mit kell csinálni. A másfél órás játékidő alatt párszor ugyan leül a film, de aztán valami olyan poént képesek elengedni, amivel meg is feledkezhetünk arról a kis unalomról. Néhány helyen hozzányúlnak a pop kultúrához is, így akkor a legnagyobb az élvezeti faktor, ha ismerjük akár az Alkonyatot vagy az Angry Birds-öt. Nekem baromira bejött a film, hiszen mindenféle undorító eszköz (hányás, egyéb testnedvek, csonkítás) nélkül képes szórakoztatni. - Igen, Másnaposok 2, tessék példát venni! Bár kicsit rövid lett a cikk, de egy vígjátékról spoiler-mentesen írni nem a legkönnyebb feladat, így csak ez egyfajta meggyőző iromány, hogy igenis nézze meg mindenki ezt a filmet, akár egyedül, vagy egy nagy társasággal.

filmhuszár: 7/10
imdb: 7,5/10
rottentomatoes: 69% 

Címkék: förtelmes főnökök

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmhuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr833146609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása