like meg follow

twitter stream

ha szeretnél írni...

ha úgy gondolod : pföff, ilyent én is tudok írni, akkor rajta, küldd el levélben erre az e-mail címre: filmhuszar@gmail.com

Perzsia hercege: Az idő homokja (2010)

Hocii 2011.05.22. 11:46

Először is üdvözlök mindenkit, személy szerint első cikkemet publikálom ezen az oldalon, #komizoli barátom hívott meg,így a jövőben társszerkesztőként "dolgozok" az oldalon. Későbbiekben főként horror/thriller/akció vonalon tervezek cikkeket írni. Előljáróban ennyit,most belekezdenék első kritikámba.

 

 

 

 

 

 

 

 

Prince of Persia névről (gondolom én) mindenkinek az 1989-es PC-s játék jut az eszébe, ahol egy fehér ruhás herceggel kellett szaladgálni,csapdákat kikerülni,majd élet halál harcot vívni turbános emberekkel a hercegnő kegyéért.

 E játéknak számos folytatása megjelent,köztük a 2003 decemberi Sands of Time,ami alapjaiban gondolta újra a sorozatot. Óriási sikereinek hála ez a játék sem úszhatta meg a filmesítést. "Túlzott" örömömnek az ad alapot,hogy utóbbi években kedvenc játékaim átdolgozása rendre silány minőségűvé sikeredett..(Postal,Street Fighter,D&D). Meglepetésként hatott hogy az előbb bemutatott 1989-es játék producere írta ennek a filmnek a forgatókönyvét! ,ezért fanatikusként természetesen meg kellett tekintenem :) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Először Jake Gylenhaal neve láttán csillant fel a remény,mivel régebbről(mikor még nem paktált le Miki egérékkel) sok filmjét láttam és külön tetszett a színészi teljesítménye,amit valljunk be egy Donnie Darko  főszereplője(drogos,skizofrém,elmebeteg (de tényleg) állat)esetében nem kis teljesitmény.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Történet röviden arról szól hogy a király örökbe fogadja főhősünket,Dastan-t (itt megjegyezném, hogy PC-n mindegyik játékban névtelenségbe burkolózott hercegünk.) kiképzik, kiváló harcossá cseperedik,ezt pont kivárták a Perzsák, majd egyik reggel arra ébred hogy városát támadás éri,ezek után még fokozzák a káoszt és (persze koholt vádak alapján)  "apja" megölésével gyanúsítják,így menekülnie kell. Itt találkozik Tamina hercegnővel (Gemma Arteton ,aki mellesleg gyönyörű) majd összefognak hogy megtalálják a csilli-villi tőrt  aminek segítségével visszafordíthatják az időt a gyilkosság előttre, megakadályozhatják a Perzsa támadást,majd leleplezhetik a valódi tettest. Természetesen mindenki a tőrt szeretné megszerezni,a szokásos "világuralomra török" felkiáltással.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Itt kezdődik a kalandos utazás amit én leginkább egy Indiana Jones - Múmia keveréknek tartok,persze pozitív értelemben. Két főhős egyre mélyebb érzelmeket táplál egymás iránt,a sok és látványos akciórész mellett 3 segéd "direkt bénázásai" csalnak elég sokszor mosolyt az ember arcára. Mélyebben nem szeretnék belemenni a történetbe, a spoiler veszély miatt. Még kiemelném a szinkronhangokat, teljes mértékben eltalált minden szereplőnek véleményem szerint.Csak hogy pár nevet említsek.. Csőre Gábor,Pikari Gerda, Gesztesi Károly. Összességében élvezetes akár családi (vasárnap esti) akció-vígjátékká sikerült. Bátran ajánlom mindenkinek :)

+ Kalandos történet                                           - Tirpák főgonosz

+ Szinkron                                                         -  Eredetiség hiánya

+ Jó színészi teljesítmények                               -  Kicsit kiszámítható

+ Kidolgozott,szép tájak

Végítélet: 7,5/10

IMDB:6,7/10

rottentomatoes: 71%

 #hortobágyi

 

Címkék: kritika film 7csillag perzsia hoci

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmhuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr162923314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása