like meg follow

twitter stream

ha szeretnél írni...

ha úgy gondolod : pföff, ilyent én is tudok írni, akkor rajta, küldd el levélben erre az e-mail címre: filmhuszar@gmail.com

Az X-Factor - Ausztráliában

filmhuszar 2011.09.30. 21:38

Bár az oldal neve FILM-huszár, nem csak filmeket, hanem sorozatokat is nézek, és van, amiről érdemes írni. idén a tehetségkutatók vannak soron, abból is az egyik leghíresebb, az X-Factor. Tavaly még csak angolt, illetve a magyart követtem nyomon, idén megdupláztam az adagot: az angol, az ausztrál, az amerikai és a magyar verziót is nézem, és így már van összehasonlítási alapom. Vannak persze olyanok, akik elvből nem néznek ilyen műsorokat, mondván, hogy, “megjátszott”, “úgy is el van döntve, ki nyeri meg”, stb. Nyilván ezek is benne vannak a pakliban, de nem feltétlenül ezért kell nézni, hanem a szórakozás és a zene miatt. Néhány videót beillesztettem a cikkbe, azoktól a versenyzőktől, akik jól nyomták. Sajnos a műsor YouTube csatornája nem valami jó, ezért tényleg csak pár videót tudtam beilleszteni.

A cikk alanya az ausztrál verzió, ami idén a 3. évadánál tart. Idén megújult a mentorok összetétele is, mivel Simon Cowell (az X-Factor atyja) bekeményített, és kijelentette, ha idén sem találnak olyan embert, akit az egész világ ismerni fog, akkor elbuktak, és vége. - Kíváncsian várom, hogy nálunk Gesztiéket mikor hívatja be egy kis elbeszélgetésre. Idén a mentorok mindannyian énekesek: Ronan Keating, akit remélem senkinek sem kell bemutatni (a Boyzone egykori tagja, ma szövegíró, énekes), Guy Sebastian (a 2003-as Australian Idol nyertese, pop, r&b és soul énekes) , Natalie Bassingthwaighte (színész, televíziós személyiség és nem mellesleg énekes, dalszövegíró) és egy egykori Spice-girl, Mel B a.k.a. Scary Spice, aki nevéhez méltón, talán a legszigorúbb, legijesztőbb mentor a négy közül. 
 

Az első meglepetést a 41 éves Andrew Wishart hozta, egy Adele dallal
 
Mivel Ausztrália hatalmas, ezért a brithez hasonlóan itt is több helyszínen zajlottak a meghallgatások. Magasra tették a mércét a készítők, hiszen az első válogató egyből dupla hosszúságú, másfél órás volt, és a színvonal az egekben volt. Nagyon jól volt megszerkesztve, és nem a bénaságokra volt kihegezve, hanem az igazi tehetségekre, akik minőségi produkciót nyújtottak. A másik dolog, amiben talán még a brit verziót is lenyomta, az az emberi történetek bemutatása volt. Nyílván erre is lehet azt mondani, hogy “sajnáltatja magát, hogy tovább jusson”, de szó sem volt ilyenről. Volt, aki az iraki háborúban született, volt, aki a mellrákot győzte le, volt akinek a nyaka tört el, és volt aki nőből lett férfi, és mindegyiküknek fantasztikus hangja van. 
 

14 éves, szerény, és elképesztő hangú Medina sajnos nem jutott tovább
 
A Tábor is kicsit másmilyen volt, mint az angol, hiszen itt már az első napon kiderült, melyik mentor melyik kategóriát kapja (Fiúk, lányok, csapatok, 25 év felettiek). Már a válogatókon is láthattuk, hogy érdekes módon a csapatok lesz a legerősebb kategória, de a táborban némelyikük tényleg magasra tette a mércét. Maga a tábor kemény volt, de voltak érdekes feladatok. Amin a leginkább csodálkoztam, azt Natalie találta ki, nevezetesen egy fotózásra invitálta a 25 felettieket, hogy megláthassák hogyan is néznének ki az első lemezük borítóján. A következő nagy megmérettetésre a Mentorok házára, már csak 24en maradtak. De aki idáig eljutott, az számos extrát is kapott, hiszen nem Sydneyben folytatták, hanem felültették őket a repülőre, és elrepítették a lányokat Hollywoodba, a fiúkat New York-ba, a csapatokat Los Angeles-be, a 25 felettieket pedig egy igen különleges helyre, egy magánszigetre (Double Island), ahova csak meghívással lehet bejutni. Jó volt látni, hogy még az előtt is mentorállták a bírák a versenyzőket, mielőtt élesben énekeltek volna. Természetesen itt is voltak segítőik a mentoroknak. Nem is akárkik: Leona Lewis, Jason Derulo, Beyonce, Mel C és a Good Charlotte. Sajnos az X-factor velejárója, hogy a döntéseket nem csak a jó hang, hanem a külső is befolyásolja, és itt is volt minimum egy olyan döntés, ami indokolatlan és érthetetlen volt. 
 

Bár ez már az élő adásból van, de muszáj megosztani, mert zseniálisak voltak. YMS
 
A cikk írásának idején már a második élő adás is lement, de ezekről egyelőre nem írok semmit, majd ha már megvan a győztes. Kedvcsinálónak annyit, hogy aki látott már az angol élő adásokból részeket, nem fog meglepődni, hasonlóra számíthat itt is. Azért sem akarok még írni róla, mert egyelőre nem tudom milyen lesz az angol vagy az amerikai élő show. Aki kedvet kapott hogy nyomon kövesse a műsort, az megtalálja a legnagyobb torrentoldalon az egyes részeket. 
 
hashtag: #xfactorau
hivatalos twittercsatorna: @thexfactor_au
hivatalos youtube csatorna: thexfactoraustralia
 

Címkék: ausztrália mel b 2011 ronan keating xfaktor xfactor austraila guy sebastian

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://filmhuszar.blog.hu/api/trackback/id/tr63268793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása